Partou Peuterschool Ariaweg 115

De peuterschool is de beste voorbereiding op de basisschool. Uw kind leert er spelenderwijs al heel veel. Er wordt gewerkt aan de hand van een bepaald thema. Dit thema komt terug in alle activiteiten die we met de kinderen doen. De vaste leidsters (juffen) kennen ieder kind en geven extra aandacht waar nodig.

Als uw kind twee jaar is, kan hij of zij al starten op de peuterschool. In een vaste groep met maximaal veertien kinderen kan uw kind spelen, ontdekken en leren. De groep wordt begeleid door twee ervaren juffen die in vaste teams werken.

De peutershool is er voor kinderen van twee tot vier jaar. De peuterschool kent zowel gesubsidieerde plaatsen als particuliere plaatsen. Voor plaatsing op een gesubsidieerde plaats gelden voorwaarden. U komt voor zo'n plaats in aanmerking als u geen recht heeeft op kinderopvangtoeslag. Ook kunt u gebruik maken van een gesubsideerde plaats als uw kind extra (taal) ondersteuning nodig heeft. Het consulatiebureau beoordeelt dit. Plaatsing op een gesubsidieerde plaats kan vanaf de leeftijd van tweeënhalf jaar.
Als u recht heeft op kinderopvangtoeslag krijgt u een tegemoetkoming in de kosten via de Belastingdienst. Dit moet u zelf aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op onze website www.partou.nl.

Hechte samenwerking met de kleuterbouw
De Peuterschool maakt samen met OBS 't Spectrum deel uit van ABC Het Scala. Dit is ondermeer heel duidelijk in de hechte samenwerking tussen peuterschool en kleuterbouw. Als uw kind doorgaat naar groep 1, dan is de juf van die groep volledig op de hoogte van behoefte, kennis en kunde van uw kind.

Openingstijden:
De peuterschool is dagelijks geopend. Een ochtend op de peuterschool is van 8.30 uur tot 13.30 uur. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunt u uw kind op één of meer dagen bij ons brengen. Bij plaatsing kunt u kiezen voor korte of lange dagdelen. Een kort dagdeel is tweeënhalf uur van 8.30 uur tot 11.00 uur of van 11.00 uur tot 13.30 uur. U bent vrij in de keuze van de dagen en het aantal dagen dat u uw kind naar de peuterschool brengt. De minimale plaatsing is vijf uur per week, verdeeld over één of twee dagen. Kiest u voor halve dagdelen, dan is dat altijd een vroeg en een laat dagdeel, zodat uw kind het hele programma krijgt aangeboden. In de schoolvakanties is de peuterschool gesloten.

Voor meer informatie: www.partou.nl U kunt uw kind ook direct aanmelden via deze website.

Partou peuterschool, locatie Ariaweg 115
Tel: 033-4790409 (Scala 1)
Tel: 033-4701500 (Scala 2)

Afdeling Planning en Plaatsing