Het onderwijs op OBS 't Spectrum

Onderwijs op 't Spectrum

Het onderwijs op ’t Spectrum

Goed onderwijs geven, dat staat op nummer één op onze school. Wij geven het onderwijs op een manier die bij onze school past, omdat we weten wat effectief is. Natuurlijk hoort daar ook het ‘spelend leren’ bij, doen en ervaren.

Het IGDI-model
In alle groepen geven we les via het IGDI-model (Interactief / Gedifferentieerd / Directe Instructie). Dat is een manier waarop kort en duidelijk uitgelegd, geoefend en verwerkt wordt. Daarbinnen wordt ook zelfstandig gewerkt.

Keuzeborden tot weektaken
Van de kleuterbouw tot en met groep 8, van (digitale) keuzeborden tot weektaken

In de groepen ziet u een opbouwende lijn, zodat kinderen de school als een éénheid ervaren. Goed onderwijs geven we samen.
Samenwerken is een kracht, dan bereiken we meer, daarom is onze school een kind centrum. Samen met de peuterschool, de naschoolse leraren, indebuurt033 en anderen maken we er een goede school van: kindcentrum Het Scala.

Elk kind is anders, omgaan met verschillen
Elk kind is anders en het is goed om in te spelen op talenten van kinderen. Wij geloven in ieders kracht, dus in de talenten die ieder kind heeft. Tijdens het leren werken we met een basisgroep en differentiëren we op verschillende niveaus. Zo is er extra instructie voor kinderen die meer nodig hebben. Extra aandacht, extra ondersteuning en natuurlijk extra uitdaging, want ook voor talent hebben we extra’s op school.

• Toptijd, voor kinderen die méér uitdaging nodig hebben, 1x per week buiten de groep.
  • De Plusklas, voor kinderen die op eigen niveau werken aan hun doelen, een paar keer per week.
  • De Familieklas, voor kinderen en hun ouders, die extra willen werken aan positief gedrag, één periode in het schooljaar.
  • De Ta(a)lentklas voor kinderen van groep 7 en 8 die gemotiveerd zijn om méér te leren na schooltijd, één middag, op VMBO-T / VWO-niveau.

Ariaweg 115 - 3816 HJ - Amersfoort
T. 033-4720221