Creatief


Al 3 jaar krijgen de leerlingen van het Spectrum op dinsdag en woensdag beeldende lessen van een kunstvakdocent. Elke groep krijgt gedurende het schooljaar 11 lessen van 1,5 uur en de kleuters van 1 uur.

In de beeldende lessen wordt gewerkt met verschillende materialen, zoals klei, speksteen, schapenwol, hout en karton en met verschillende technieken zoals boetseren, vilten, zagen, timmeren, tekenen met houtskool en pastelkrijt.

De ene keer werken de leerlingen met een thema: jezelf en jouw familie, dieren, techniek en de andere keer met een beroemde kunstenaar: Mondriaan, Picasso, Matisse als uitgangspunt.

Dit schooljaar hebben bijvoorbeeld de kleuters hun gezicht geschilderd met waterverf en zichzelf gemaakt van klei, groep 3 en 4 schilderden en boetseerden hun familie. De groepen 5 en 6 hebben een echt zelfportret getekend en ingekleurd met pastelkrijt en vervolgens hebben ze van klei hun eigen hoofd gemaakt.

De groepen 7 en 8 hebben een boekje gemaakt met tekeningen van hun familie en de hele familie op de bank geboetseerd.

In de beeldende lessen leren de leerlingen ontdekken, onderzoeken, creatief te denken, goed te kijken, problemen op te lossen en ze ervaren hoe je met je eigen ideeën en vondsten iets bijzonders kan maken.

De leerlingen vinden de kunst- en beeldende lessen leuk en dat is heel belangrijk. Want iets leuk vinden, enthousiast zijn, dat is de motor achter de ontwikkeling van goede hersenen.

En enthousiast, dat zijn ze! En prachtige kunstwerken maken ze!
Het is geweldig om deze lessen aan hen te mogen geven.

Judith Hofstee, vakdocent

Voor het Hoge Kwartier, Schuilenburg en Randenbroek:
kies openbare basisschool 't Spectrum!
Vreedzame school, goed onderwijs, veel extra’s!

Volg ons

Volg ons ook via Instagram.

Stichting

OBS 't Spectrum is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nlLees verder

Contact

OBS 't Spectrum
Ariaweg 115
3816 HJ  AMERSFOORT
Telefoon: 033 - 472 0221
Mailen kan via het contactformulier boven aan de pagina.

Plan route