Toptijd

TopTijd is het programma op 't Spectrum voor kinderen die hoog scoren, die een nieuwsgierig leerhouding hebben en wat extra uitdaging aankunnen.

We bespreken twee maal per jaar welke leerlingen voor TopTijd in aanmerking komen.

De jonge kinderen van groep 3 en 4 doen mee met TopTijd junior, de oudere leerlingen volgen TopTijd senior.

Kinderen bepalen zelf een leervraag rond een thema, bijvoorbeeld de geschiedenis van Amersfoort, doen onderzoek en presenteren het eindresultaat aan hun medeleerlingen.

In de TopTijd groep gaan kinderen ook ieder jaar op excursie. Alle kinderen werken met het programma Popplet op hun persoonlijke Ipad. Daarmee leren ze ideeën te visualiseren en relaties daartussen te leggen.